Futárrendelés
+36 20 228-2288
 
Elégedett ügyfelek visszajelzései

Mivel mi segítettünk a Mind2 cégimage-ét kialakítani, már a kezdetek előtt ismertük őket. Az üzleti filozófiájuk már akkor megtetszett. Szerintem fontos, hogy az ilyen kicsi, rugalmas, az emberekre odafigyelni tudó cégeket támogassuk megrendeléseinkkel. Ezt is tesszük nap, mint nap és nagyon meg vagyunk elégedve velük! 


Lőrincz Attila \"Gazsi\"
Stég Kft.

Cikkek

Mennyi? 30! 4.rész: A légvonalas-zónás tarifaszámítás

2012-02-15

A budapesti futárszolgálatok tarifaszámítási módjait bemutató cikksorozatunkban utoljára hagytuk a legfurcsább, legkevésbé logikus, vagy igazságos módszert – a légvonalban, zóna alapon történő tarifaszámítást - amelyet mély megdöbbenésünkre egyre több futárszolgálat alkalmaz. 

Bhután példája a nyugatnak

2011-09-07

Nemrégen meghívót kaptam egy különleges eseményre.

Szeptember 15-én hazánkba látogatott egy bhutáni professzor, hogy előadást tartson az ELTE-n a Nemzeti Boldogság Indexről. Ritka lehetőség, hogy „első kézből” megismerjünk meg egy olyan gazdasági látásmódot, amely megfelelő alternatívája lehet a fogyasztói társadalom válságokon bukdácsoló jövőképének, úgy, hogy nem csak az egyén boldogságát, de Földünk eltartó képességének problémáját is megoldhatja.
A téma még nem túl ismert hazánkban, ezért egy cikket is mellékeltem, amely igyekszik bemutatni a GDP anomáliát.

A cikk végére beillesztettem a meghívót is.

Mennyi? 30! 3.rész: A távolság alapú tarifaszámítás

2011-08-23

Úgy tűnik, hogy a legtöbb budapesti futárszolgálat megelégedett az eddig bemutatott árszámítási lehetőségekkel. Keveseket zavar, hogy néha a megrendelő fizet többet, mint amit a megtett út alapján jogos lenne kiszámlázni, néha pedig a futár jár rosszul, hiszen aránytalanul többet motorozik (néha speciális időjárási körülmények között), mint amit a fuvardíj tükröz.

 

Pedig létezik olyan rendszer, amely a megtett úttal arányos árakat generálja. Bemutatkozik a távolság alapú tarifaszámítás.

 

Mennyi? 30! 2.rész: a Kerületes árszámítás

2011-06-29

Cikksorozatunk második részében bemutatjuk az elavult Zónás tarifaszámítást leváltó Kerületes árszámítást, megvizsgálva azt is, hogy ez a futárszolgálati piacon mára igen széles körben elterjedt módszer vajon tényleg mindig reális árakat generál-e? Vajon annyit fizet a megrendelő, amennyit a futár „gurul” a küldeményével?

A buddhista közgazdaságtan horizontja

2011-05-09

A könyv borítója„Ahhoz, hogy érdekeljen bennünket a buddhista közgazdaságtan, nem kell sem buddhistának, sem pedig közgazdásznak lennünk. A buddhista közgazdaságtan a gazdasághoz való másfajta viszonyulást javasolja, ami alapján ökologikusabb és boldogabb életet élhetünk, és hozzájárulhatunk a világban lévő szenvedések csökkentéséhez.”

Nemrégiben jelent meg Zsolnai László, a világ számos egyetemén oktató, a kapitalizmus etikáját kutató közgazdász-professzor "Boldogság és Gazdaság" című könyve. A kötet a buddhista közgazdaságtan témakörét mutatja be, ami talán furcsának tűnő meghatározás, azonban napjainkban, amikor világunk ökológiai és pénzügyi válságban van, úgy tűnik, jövőnk érdekében alapvető szemléletváltásra van szükség. Különösen fontos ez a gazdaság területén, hiszen éppen gazdasági tevékenységeink okozták ezeket a problémákat.
 
A Mind2 Futárszolgálat működtetésében jelentős szerepet kapnak ezek az elvek, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a hazai üzleti élet mind több szereplője ismerje meg a fenntartható fejlődésben rejlő lehetőségeket. A világon egyre több országban – elsősorban az innovatív országokban, Skandináviában és Japánban - a haladó gondolkodású pénzügyi és gazdasági szereplők hatalmas összegeket csoportosítanak át fenntartható technológiák fejlesztésére. Hasznos lenne, ha ezek a tendenciák hazánkba is megjelennének…

Mennyi? 30! 1.rész: A Zóna alapú árszámítás

2011-01-25

Ha megnézzük, hogy milyen módon számítják a budapesti futárszolgálatok szállítási díjaikat, önkéntelenül is ez a régi vicc juthat eszünkbe. Valószínűleg a megrendelők többsége nincs is tudatában az árképzési rendszerek sajátosságainak, amelyek néha ellenőrizhetetlenek, sokszor logikátlanok, úgy is mondhatnánk, hogy igazságtalanok - különben nem terjedhettek volna azok el ilyen széles körben.
Ezt a témát járnánk egy kicsit körbe alábbi cikksorozatunkban, amely mindenképpen érdekes tanulságos és olvasmány…