Futárrendelés
+36 20 228-2288
 
Elégedett ügyfelek visszajelzései

Csak ritkán kérünk egyszerű szállítást tőlük, inkább a nagyobb rendezvényeink lebonyolításában segítenek, amikor rengeteg címre kell kézbesíteni nagyon rövid idő alatt. Képesek nagyon rugalmasak lenni, ami a mi szakmánkban nagyon nagy segítség! 


Fodor Szilárd
Vízió Média Kft.

Cikkek

Mennyi? 30! 4.rész: A légvonalas-zónás tarifaszámítás

2012-02-15

A budapesti futárszolgálatok tarifaszámítási módjait bemutató cikksorozatunkban utoljára hagytuk a legfurcsább, legkevésbé logikus, vagy igazságos módszert – a légvonalban, zóna alapon történő tarifaszámítást - amelyet mély megdöbbenésünkre egyre több futárszolgálat alkalmaz. 

Bhután példája a nyugatnak

2011-09-07

Nemrégen meghívót kaptam egy különleges eseményre.

Szeptember 15-én hazánkba látogatott egy bhutáni professzor, hogy előadást tartson az ELTE-n a Nemzeti Boldogság Indexről. Ritka lehetőség, hogy „első kézből” megismerjünk meg egy olyan gazdasági látásmódot, amely megfelelő alternatívája lehet a fogyasztói társadalom válságokon bukdácsoló jövőképének, úgy, hogy nem csak az egyén boldogságát, de Földünk eltartó képességének problémáját is megoldhatja.
A téma még nem túl ismert hazánkban, ezért egy cikket is mellékeltem, amely igyekszik bemutatni a GDP anomáliát.

A cikk végére beillesztettem a meghívót is.

Mennyi? 30! 3.rész: A távolság alapú tarifaszámítás

2011-08-23

Úgy tűnik, hogy a legtöbb budapesti futárszolgálat megelégedett az eddig bemutatott árszámítási lehetőségekkel. Keveseket zavar, hogy néha a megrendelő fizet többet, mint amit a megtett út alapján jogos lenne kiszámlázni, néha pedig a futár jár rosszul, hiszen aránytalanul többet motorozik (néha speciális időjárási körülmények között), mint amit a fuvardíj tükröz.

 

Pedig létezik olyan rendszer, amely a megtett úttal arányos árakat generálja. Bemutatkozik a távolság alapú tarifaszámítás.

 

Mennyi? 30! 2.rész: a Kerületes árszámítás

2011-06-29

Cikksorozatunk második részében bemutatjuk az elavult Zónás tarifaszámítást leváltó Kerületes árszámítást, megvizsgálva azt is, hogy ez a futárszolgálati piacon mára igen széles körben elterjedt módszer vajon tényleg mindig reális árakat generál-e? Vajon annyit fizet a megrendelő, amennyit a futár „gurul” a küldeményével?

A buddhista közgazdaságtan horizontja

2011-05-09

A könyv borítója„Ahhoz, hogy érdekeljen bennünket a buddhista közgazdaságtan, nem kell sem buddhistának, sem pedig közgazdásznak lennünk. A buddhista közgazdaságtan a gazdasághoz való másfajta viszonyulást javasolja, ami alapján ökologikusabb és boldogabb életet élhetünk, és hozzájárulhatunk a világban lévő szenvedések csökkentéséhez.”

Nemrégiben jelent meg Zsolnai László, a világ számos egyetemén oktató, a kapitalizmus etikáját kutató közgazdász-professzor "Boldogság és Gazdaság" című könyve. A kötet a buddhista közgazdaságtan témakörét mutatja be, ami talán furcsának tűnő meghatározás, azonban napjainkban, amikor világunk ökológiai és pénzügyi válságban van, úgy tűnik, jövőnk érdekében alapvető szemléletváltásra van szükség. Különösen fontos ez a gazdaság területén, hiszen éppen gazdasági tevékenységeink okozták ezeket a problémákat.
 
A Mind2 Futárszolgálat működtetésében jelentős szerepet kapnak ezek az elvek, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a hazai üzleti élet mind több szereplője ismerje meg a fenntartható fejlődésben rejlő lehetőségeket. A világon egyre több országban – elsősorban az innovatív országokban, Skandináviában és Japánban - a haladó gondolkodású pénzügyi és gazdasági szereplők hatalmas összegeket csoportosítanak át fenntartható technológiák fejlesztésére. Hasznos lenne, ha ezek a tendenciák hazánkba is megjelennének…

Mennyi? 30! 1.rész: A Zóna alapú árszámítás

2011-01-25

Ha megnézzük, hogy milyen módon számítják a budapesti futárszolgálatok szállítási díjaikat, önkéntelenül is ez a régi vicc juthat eszünkbe. Valószínűleg a megrendelők többsége nincs is tudatában az árképzési rendszerek sajátosságainak, amelyek néha ellenőrizhetetlenek, sokszor logikátlanok, úgy is mondhatnánk, hogy igazságtalanok - különben nem terjedhettek volna azok el ilyen széles körben.
Ezt a témát járnánk egy kicsit körbe alábbi cikksorozatunkban, amely mindenképpen érdekes tanulságos és olvasmány…