Futárrendelés
+36 20 228-2288
 
Elégedett ügyfelek visszajelzései

Nyomdai termékeket készítünk és küldünk a Mind2-vel partnereinkhez, akik (ahogy mi is) nagyon elégedettek velük! 


Sétáló Attila
Savix Kft.

Mennyi? 30! 4.rész: A légvonalas-zónás tarifaszámítás

2012-02-15

 

Légvonalas-zónás árszámítás:

 

Itt úgy történik az árszámítás, hogy a fuvar kezdő és végcíme közötti LÉGVONALBAN mért távolságokat zónákra osztják. Az alap mondjuk a 2 km alatti zóna x forintért, aztán jön 2-5 km közötti zóna y forintért, stb.
Hát, sok baj van ezzel a rendszerrel. Talán az első és leginkább szembetűnő, hogy a futárok nem légvonalban közlekednek – sajnos! :) Milyen könnyű is volna, ha Békásmegyerről egyszerűen csak átrepülhetnénk a Duna másik partján elhelyezkedő IV. kerületbe és nem kellene súlyos kilométereket motorozni észak, vagy dél felé, valamelyik hídig! Lehet, hogy ez már a jövő futárszolgálatainak árképzése és ők már egy teljesen másfajta közlekedési eszközre optimalizálták az árképzésüket? :)
De a légvonalas számításban rejlő anomália nem csak a futárokat érinti, akik a kiszámlázott távolság többszörösét is motorozhatják egy fuvarnál, hanem a megrendelőket is: vajon hogyan tudja ellenőrizni, hogy vajon tényleg hány kilométerre van egymástól mondjuk a Flórián tér és a Népstadion – LÉGVONALBAN?! Ha jobban megvizsgáljuk a kérdést, rá kell jönnünk, hogy sem a nagy tudású Google maps, sem az elterjedt GPS „kütyük” nem képesek a légvonalban mért távolságot megadni. Ennek pontos értékét bonyolult számításokkal lehet csak megkapni, amire csak nagyon kevés felhasználó képes. Így pedig bármelyik címnél „tévedhet” a cég néhány száz métert, amivel esetleg egy távolabbi zónába kerül a címzett… (az eredeti cikk megírása óta felfedeztük, hogy a Google Earth-programmal, és némi kitartással felvértezve ellenőrizhető egy fuvar távolsága.)
Emellett a légvonalas-zónás rendszernek jól láthatóan sikerül örökölnie „zónás” apukája káros szenvedélyét: ugyanannyiba kerül az út a zóna alsó, vagy felső részébe eső fuvaroknál. Így pl. egy 2km hosszú útért ugyanannyit számláz a cég, mint egy 5 km hosszúért…
Cikksorozatunk végéhez érve elmondhatjuk, hogy „átharcolva” magát mind a négy részen már felvértezve érezheti magát az Olvasó, hogy megalapozott döntést hozzon, amikor futárszolgálatot választ. Nem titkolt reklámként megemlíteném, hogy a Mind2 Futárszolgálat képes a budapesti futárszolgálati piacon ma leginkább elterjedt összes tarifaszámítási módon árat ajánlani ügyfeleinknek. Összegzésképpen ezeket röviden összefoglaltuk egy letölthető alakban is. Önnek csak választania kell… 

 


 

 

 

Vissza